Vulin: Situacija u Novom Pazaru pod kontrolom, Žandarmerija se povlači

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je situacija u Novom Pazaru pod kontrolom i da su se sa teritorije tog grada povukli pripadnici Žandarmerije.

Ministar Vulin je u Skupštini Srbije naveo da za tih 54 dana, koliko je Žandarmerija bila angažovana kao ispomoć, nije bilo ni jedne pritužbe građana na rad policije i zahvalio se građanima i najvećem delu političara u Novom Pazaru na razumevanju činjenice da je policija radila sve u interesu građana.

Republika Srbije je obezbedila pomoć i u ovih 54 dana oduzeta je značajna količina naoružanja, narkotika, vozila, uhapšen je značajan broj ljudi po poternicama, zatvarali smo lokale koji nisu radili u skladu sa propisima. Nije bilo zaštićenih, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Policijska uprava u Novom Pazaru mora biti u stanju da garantuje poštovanje javnog reda i mira i sprovođenje zakona i da onaj ko to ne može da radi neće više biti u Policijskoj upravi, policiji i na čelu uprave.

Ministar Vulin se u Skupštini Srbije još jednom izvinio zbog incidenta ispred Sinan-begove džamije istakavši da je taj incident duboko pogodio svakog pripadnika Ministarstva, da je policajac koji je incident napravio odmah suspendovan i da takvo ponašanje nikada neće imati podršku u državi Srbiji.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.