Vulin poziva mlade da se prijave za policijske pozornike

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će biti vraćeni „pozornici policajci, koji vode računa o svakom kvartu, znaju svako dete, roditelja, znaju brigu svakog svog sugrađanina“ i pozvao mlade da se jave na konkurs za tu službu.

Policajci pozornici znaju ko u zajednici krši zakon i može da ugrozi bezbednost naših porodica, rekao je Vulin, koji je obišao polaznike 28. i 29. klase Centra koji se nalaze na obuci u Sremskoj Кamenici, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je naveo, „kada budemo vratili pozornike u svaki kvart u našoj zemlji, bićemo sigurniji i bezbedniji“.

On je naglasio da „svi koji misle da treba da vežu svoju sudbinu i život, svoju profesionalnu karijeru, sa MUP-om treba da se prijave i budu na usluzi svojoj zajednici, zemlji“.

MUP je 24. marta 2021. godine, raspisao Кonkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika.

Кonkursom su predviđena radna mesta policajac – 480 polaznika, saobraćajni policajac – 250 polaznika, granični policajac – 270 polaznika i policajac za rad u zajednici – 400 polaznika, na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do 8. aprila ove godine.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.