Vučić: Formalni razlog povlačenja nacrta zakona, bliže nam se izbori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razlog zbog koga je „zamolio ministra Vulina“ da povuče nacrt zakona o unutrašnjim poslovima „formalni“, jer je, kako je rekao, ostalo šest meseci do izbora i da tako važan zakon nije dobro donositi u tom periodu.

Ja sam kriv što se povlači nacrt zakona, izvinio sam se Aleksandru (Vulinu). Razlog toga je što je ostalo šest meseci do izbora, i ne želim da u poslednjih šest meseci donosimo tako važne zakone, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Budimpešti

Na pitanje da li su u pitanju pritisci, Vučić kaže da nisu.

– Što se pravite naivni, nikoga ne pitate kada svakog dana govore kako je potrebno krvoprolićem doći na vlast. To govori deo novinara, deo lažne intelektualne elite, to vam govore prvaci bivšeg režima, to su jutros govorili, a onda se, zamislite, zgražavaju kad im devojka kaže da su diletanti, kaže on.

Rekao je da “nema pojma šta piše u tom zakonu”.

– Formalni je razlog bio zašto sam to zamolio Vulina, videćemo kakva će sudbina takvog ili sličnog nacrta biti, a takvih i sličnih do izbora neće biti, kaže Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je ranije istog dana da je, na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povučen nacrt zakona o unutrašnjim poslovima.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.