Uhapšen bivši načelnik SBPOK-a Goran Papić

Printskrin: TV Pink

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK-a, uhapšen je danas odmah posle saslušanja u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a, saznaje N1.

Podsetimo, ranije su „Večernje novosti“ objavile da je pod istragom policije zbog sumnje da je povezan sa Veljkom Belivukom.

Papić je, inače, u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme dok je Nebojša Stefanović bio na čelu resora, s kojim je, kako mediji prenose, u kumovskim vezama. Ostavku je podneo samo nekoliko dana pošto je Aleksandar Vulin došao na čelo MUP-a.

N1 je o njemu izveštavao i zbog slučaja brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana “Jahorina”. Naime, Beograđanin Dejan Pejović više od godinu i po dana tvrdi da su ga pretukli policajci koje je predvodio upravo Papić. Pejović je tvrdio i da su Papićeve kolege zaplenile snimke nadzornih kamera iz njegovog lokala, zbog čega je, objašnjava, tužilaštvo prethodno odbacilo prijavu. Međutim, Pejović je kasnije došao do snimaka.

Kada je reč o Papiću, televizija Pink je, posle Pejovićevog istupa u javnost, predstavila da Papića zapravo napada opozicija zbog hapšenja Milana Dabovića, kog su doveli u vezu sa opozicionarom Draganom Đilasom, te emitovala i specijal o policajcu.

Ni sanjao nisam da mogu da se nađem na meti i na progonu pojedinih opozicionih lidera samo zato što sam zajedno sa svojim kolegama časno i pošteno obavljao posao i sklanjao drogu od naše dece, izjavio je zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić.

Papića je od takozvanih napada branio i predsednik Srbije, odgovarajući na pitanje novinara o novim dokazima o umešanosti oca ministra Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem.

Nemoj vi da mi birate ko mi je najbliži, ko nije, Nebojša je svakako jedan od najbližih i smeta vam naročito zato što je jedan od njemu najbližih ljudi lično iz automobila izvukao narko zlikovca koji je imao tri kilograma droge oko vrata, zato vodite hajku protiv Nebojše Stefanovića i Gorana Papića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

IZVORN1 / Jelena Zorić
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.