Plaćanje usluga MUP-a od danas na šalterima pošta u Srbiji

Pošta Srbije saopštila je da je od danas građanima omogućila instant uplate naknada za usluge Ministrastva unutrašnjih poslova kroz sistem plaćanja Narodne banke Srbije.

Svi građani koji imaju potrebe da plate naknade za usluge MUP za izdavanje ličnih dokumenata, registracionih nalepnica, prijavu prebivališta i još oko 300 usluga, to mogu da učine na 4.000 šaltera pošta širom Srbije, uz minimalnu naknadu koja iznosi 50 dinara za iznose do 5.000, a novac će gotovo istog trenutka biti vidljiv na računu MUP.

Ovo je važan korak ka potpunom ukidanju papirnih naloga, navodi se u saopštenju i dodaje da je Pošta Srbije na ovaj način podržala uslugu „Plati“ na portalu e-Uprava.

IZVORFoNet / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.