Papićev advokat traži da se ispita Stefanović i načelnik UKP

Branilac bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića, Branislav Tapušković podneo je predlog tužilaštvu da se u sklopu istrage protiv njegovog klijenta ispitaju ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnk Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Papić je nedavno uhapšen pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj time što je naložio načelniku Policijske uprave za grad Beograd da vrati oduzeti automobil Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka.

Tapušković je za list “Danas” kazao da je saslušanje Stefanovića i Kovačevića zatraženo u sklopu odbrane Papića pred sudom, koji je ranije kazao da je sve radio po nalogu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Stefanovića i da nije počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Papić je rekao da ga je u aprilu 2020. telefonom zvao Stefanović i objasnio mu da će Miljković, koji je trenutno u pritvoru, biti saslušan i tražio od SBPOK da to učini profesionalno, efikasno i da zapisnike sa saslušanja dostave nadležnom tužiocu.

Dodao je da je 15. aprila Stefanović ponovo zvao, bio je ljut zbog toga što se Miljković već pet sati nalazi u Policijskoj upravi Beograd, a još nije saslušan u SBPOK-u.

Papić je naveo da je, postupajući po nalogu ministra, organizovao da se Miljković doveze u SBPOK, gde je saslušan u svojstvu građanina, a potom vraćen u Policijsku upravu (PU) Beograd.

Naglasio je da tokom tih razgovora Stefanović nikakav automobil nije spominjao, kao ni on sam u razgovorima s rukovodiocima PU Beograd.

IZVORBeta / Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.