MUP: Dadilja uhapšena zbog davanja lekova za smirenje bebi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su S. C. (1970) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saopštavaju da je dežurni zamenik javnog tužioca obavešten od strane policijskih službenika PS Zvezdara o događaju koji je prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj ulici da je na odeljenju neurologije primljeno dete – beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.

Nakon izvršenih toksikoloških analiza ustanovljeno je da se u krvi deteta nalazi veća količina leka „bensedin“ i da dete nije u životnoj opasnosti, navodi se dalje u saopštenju.

Zbog sumnje da je lekove detetu dala dadilja u odsustvu roditelja, koja je angažovana radi čuvanja deteta nekoliko dana pre događaja preko sajta „Bebisiterka.rs“, po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova osumljičene S. C. zbog postojanja osnova sumnje je izvršila krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Kako stoji u saopštenju, osumnjičena S. C. će biti saslušana pred zamenikom javnog tužioca, te će u zavisnosti od njene odbrane i podataka o ranijoj osuđivanosti tužilaštvo odlučiti da li će predložiti Sudu određivanje pritvora osumnjičenoj, nakon čega će sprovesti sve neophodne dokazne radnje, ispitati svedoke, naložiti neophodna veštačenja i doneti konačnu odluku.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.