Vulin: Znamo ko je iz MUP-a stavio Vučića „na mere“

Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da nadležni znaju ime čoveka iz tog resora koji je „razvio sistem prisluškivanja“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je za Politiku rekao da je ministarstvo na čijem je čelu „potpuno rasvetlilo“ slučaj prisluškivanja predsednika.

Apsolutno smo utvrdili ko je iz MUP stavio predsednika na mere. Vrlo dobro znamo kome su nošeni izveštaji i ko je to naredio. Postoji ime čoveka koji je razvio sistem prisluškivanja Aleksandra Vučića. I mi to ime znamo, naveo je ministar.

On je dodao da će ime te osobe biti poznato javnosti kad Tužilaštvo za organizovani kriminal bude podiglo optužnicu.

To je sve dostavljeno tužilaštvu i očekujemo da ono da kvalifikaciju dela, naveo je Vulin.

Zadatak ove generacije političara je stvaranje srpskog sveta

Ministar Vulin je ocenio da je najvažniji zadatak sadašnje generacije srpskih političara „stvaranje srpskog sveta“.

On je za ocenio da će Balkan biti bezbedniji „kad Srbi budu ujedinjeni“.

Kada govorimo o srpskom svetu, pitam vas da li Britanija može da ima svoj Komonvelt? Može i da održava veze sa čitavim svetom kroz svoj Komonvelt. A mi Srbi, koji svi živimo na dometu ne avionskih već autobuskih linija, ne možemo da imamo svoj srpski svet? I ne smemo da sarađujemo, ne smemo da budemo povezani, upitao je Vulin.

Komentarišući navode političara iz regiona, koji poistovećuju termin „srpski svet“ sa „Velikom Srbijom“, ministar je ocenio da je reč o zloupotrebama „nečega što nikad nije postojalo“.

Velike Srbije nažalost nikad nije bilo, u suprotnom bismo znali gde živimo i koji su naši etnički prostori, kazao je Vulin i ocenio da će Balkan „biti stabilan kada Srbi budu ujedinjeni“.

IZVORPolitika / Beta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.