Vučić: Vlada Srbije će započeti rad na izmenama zakona o udžbenicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je u ponedeljak da je sa ministrom prosvete Brankom Ružićem dogovorio da taj resor i Vlada Srbije pripreme izmene zakona kako bi država mogla da sačini udžbenike za osnovce i srednjoškolce iz srpskog jezika, istorije i geografije.

Srbija je slobodna i nezavisna zemlja i, upravo zbog toga, ovi najznačajniji udžbenici moraju da budu deo srpskog izdavaštva i posao od najvišeg javnog interesa, naveo je Vučić u objavi na Instagramu.

On je ranije najavio da će podneti inicijativu vladi kako bi samo državni izdavači mogu da objavljuju školske udžbenike srpskog jezika, istorije i geografije.

Kazao je da se, po udžbenicima istorije stranih izdavača, o koncentracionom logoru u Jasenovcu uči deset minuta na jednom školskom času, kao i da ti izdavači na svoju ruku tumače šta je bio „turski danak u krvi“.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.