Vučić: Tužilaštvo će da odluči šta ćemo pokazati građanima posle sednice Saveta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) odlučiti koji će materijali o kriminalnim delima grupe Veljka Belivuka biti pokazani građanima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Naveo je i da Krizni štab nije uveo najstrože epidemiološke mere protiv širenja korona virusa jer jedan dan zaključavanja Srbiju košta oko 190 miliona evra.

(TOK) znaju šta im je činiti, šta je dozvoljeno, i nije. Sasvim je sigurno da zbog dela roditelja (čija su deca nestala) nećemo pokazati ono što je najmonstruoznije, ali pokazaćemo neke delove da građani vide s čim imamo posla, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbije nakon sastanka s ambasadorkom Kine Čen Bo.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana je za večeras u 18 sati, a Vučić je najavio da će na njoj biti reči i o imunizaciji na koronavirus i prilikama na Kosovu, regionu, Evropi i svetu i da će trajati „dva-tri sata“.

Naš je cilj da obezbedimo sigurnost ovde – kako od onog što je sitnije – od iznuda, razbojništva i reketiranja, do toga da se nikada ne ponove monstruozni zločini, dodao je on.

Vučić je naveo da postoje grupe koji bi da naslede Veljka Belivuka i poručio im da će im „saseći krila“.

Rekao je da „tajkunski mediji“ i neki političari vode kampanju protiv odluke o objavljivanju materijala i govore, kako je on to video, da „nije tako strašno i da nisu opasni ljudi“.

„Do kraja godine početak izgradnje metroa“

Predsednik Srbije izjavio je da pre kraja godine očekuje početak izgradnje metroa u Beogradu. „Pre kraja godine počećemo fizičke radove na izgradnji metroa“.

Na pitanje da li se mogu očekivati pritisci iz Evropske unije zbog saradnje s Kinom odgovorio je da Srbija nikada nije bila izložena političkim, ekonomskim ili nekim drugim pritiscima „pošto stalno govore da je visoka cena saradnje s Kinom“.

Vučič je istakao da da će se saradnja s Kinom, koja doprinosi razvoju Srbije, nastaviti. Kazao je da su Kinezi spasli smederevsku Železaru i da zahvaljujući njima radnici nisu ostali bez posla.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.