Vučić čestitao Putinu Božić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom Božića, pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Vama i svim pravoslavnim hrišćanima u Ruskoj Federaciji upućujem srdačne čestitke za Božić, uz iskrene želje da ga provedete u dobrom zdravlju, miru i blagostanju. Neka ovaj najradosniji praznik pomirenja, sloge i porodične harmonije u sva srca unese ljubav i dobru volju, a u domove sreću i svaki napredak, navodi Vučić.

Godina iza nas bila je teška, ali je pokazala da, u vremenima bremenitim izazovima, uz razumevanje, solidarnost i ljubav prema bližnjem, možemo da odolimo iskušenjima, ukazuje Vučić.

Ističe, da ga raduje što su Srbija i Rusija, i u ovo doba neizvesnosti, pokazale bliskost i čvrsto prijateljstvo.

Koristim i ovu priliku da Vam zahvalim na aktivnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u odbrani interesa srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. Posebnu zahvalnost Vam izražavam na ličnom zalaganju da se završe radovi na mozaiku u Hramu svetog Save i toploj poruci koju ste uputili, navodi se u pismu predsednika Vučića.

Pismo sa božićnim čestitkama predsednik Vučić uputio je i patrijarhu Moskve i sve Rusije Kirilu.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.