Vojska pomaže u čišćenju snega u Crnoj Travi

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da pripadnici Vojske Srbije pomažu u čišćenju snega sa lokalnih puteva u opštini Crna Trava.

Vojska jeste i uvek će biti sa svojim narodom kad god to bude potrebno. Naselje Mlačište je zavejano, a smetovi su potpuno odsekli stanovništvo od centra opštine. Radimo na tome da što pre dodjemo do meštana koji žive u ovom naselju, izmedju ostalog i do tri male bebe koje se nalaze tamo, kako bi im što pre omogućili sve ono što im je potrebno za normalan život, rekao je Stefanović, koji je obišao angažovane vojnike inženjerijske jedinice Četvrte brigade Kopnene vojske.

On je dodao da su predsednik opštine i stanovnici Crne Trave u prethodnim danima uložili ogromne napore da se putevi u celoj opštini čiste od snega, ali su sinoć, suočeni sa velikim smetovima, tražili pomoć vojske.

Pripadnici Vojske će i u narednim danima biti prisutni na terenu dokle god to bude potrebno i jedinice Četvrte brigade biće na raspolaganju predsedniku opštine da pomognu u svim situacijama u kojima sneg preseca normalnu komunikaciju. Nadamo se i prestanku padavina u narednih par dana što će naravno olakšati i rad samoj opštini, rekao je Stefanović.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević informisao je ministra o trenutnoj situaciji u toj opštini, u kojoj sneg pada već deveti dan i u kojoj je jutros uvedena vanredna situacija, kao i o problemima sa kojima se meštani suočavaju zbog snežnih padavina.

Blagojević se zahvalio ministru Stefanoviću i Vojsci Srbije na brzoj i efikasnoj reakciji, ističući da im je pomoć preko potrebna.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.