Stefanović: Vojska podigla gotovost po nalogu Vučića, nije ušla gde ne treba

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je vojska po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića podigla stepen borbene gotovosti u celoj kopnenoj zoni bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom „ali da nije ušla nigde gde ne treba da uđe“.

Stefanović je za televiziju Pink izjavio da je vojska „spremna da brani svoj narod“, i da je podizanje borbene gotovosti i njeno prisustvo duž linije sa Kosovom „pre svega preventivan mehanizam“.

Na našoj teritoriji imamo pravo da raspoređujemo, niko nam neće govoriti šta da radimo, to je naša suverena odluka. Ne kršimo nijedan međunarodni sporazum, vojska nije ušla nigde gde ne treba da uđe, rekao je Stefanović.

On je rekao da je podizanje borbene gotovosti u celoj Kopnenoj zoni bezbednosti dalo efekte i ohrabrilo narod da se neće dozvoliti „da ih bilo ko ubija“, ali i da je pokazalo da je Srbija dovoljno uzdržana i da neće praviti incidente.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.