Uhapšen Vesićev sekretar Nemanja Stajić

Policija u Crnoj Gori juče je od tri državljanina Srbije i jednog Pljevljaka oduzela ukupno 26.500 eura, nekoliko lap topova i 11 zastava Srbije i tom prilikom ih lišila slobode. Jedan od njih je i Nemanja Stajić, sekretar Sekretarijata za legalizaciju građevinskih objekata, koji se dovodi u blisku vezu sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

Kako pišu Vijesti, na Graničnom prelazu Ranče, prilikom ulaska u Crnu Goru, na osnovu operativnog podatka detaljno su kontrolisani srpski državljani Rastko Pleskonjić, Mileta Mitrović, Nemanja Stajić i Pljevljak Radosav Šljivančanin.

Policija je privremeno oduzela novac i laptopove, a danas če, najavljeno je, uraditi proveru računara i automobila. U “mercedesu” u kome su bili Pleskonjić i Mitrović nađena su tri nova laptop računara “Lenovo”, te 11 državnih zastava Srbije. “Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da je kod Pleskonjića pronađeno 7.000, a kod Mitrovića 5.000 eura.

Stajić i Šljivančanin su bili u vozilu “škoda superb” koje se kretalo iza njih. Kod Stajića je pronađeno 7.600 eura a kod Šljivančanina 6.900 eura. U vozilu su pronađena i dva nova laptopa marke “Lenovo”. Stajić je sekretar beogradskog Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata.

Izvor: N1

Kako je Nova.rs pisala, braća Nemanja i Novak Stajić, koje je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić označila kao glavne saradnike zamenika gradonačelnika Gorana Vesića u poslovima divlje gradnje, javnosti su relativno nepoznati.

Prvi je gradski sekretar za poslove ozakonjenja objekata, dok je drugi po profesiji stečajni upravnik. Kako tvrdi Tepić, pomenuti dvojac pod pokroviteljstvom Gorana Vesića za velike sume novca omogućava izdavanje dozvola nelegalnim objektima, zbog kojih Beograd sve više izgleda kao jedno neplanski građeno divlje naselje.