Puška pala, opalila i ranila verenicu

Policija u Boru uhapsila je svog sugrađanina I.S. (32), zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

On je priveden zbog sumnje da je ranio svoju verenicu J.N. (29) u kući u borskom selu Luka. Prema prvim informacijama sve se odigralo sasvim slučajno, kada su I.S. i J.N.u selo otišli kako bi obišli kuću oca I.S.

I.S. je bio napolju dok je devojka ostala u kući. Kada se on vratio u kuću, pušku je spustio na pod i naslonio je na zid u hodniku. Međutim, baš tada je puška pala, a onda i opalila a metak je pogodio pravo u nogu njegovu verenicu koja je sedela u sobi pored hodnika.

On je odmah reagovao i pozvao hitnu pomoć i policiju. Nakon pregleda u borskoj Opštoj bolnici, ustanovljeno je da je devojka zadobila tešku povredu karlice pa je hitno prevezena u Klinički centar u Nišu. Kako saznajemo, pušku je držao u ilegalnom posedu. I.S. je priveden i određen mu je pritvor do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden kod nadležnog tužioca.