Produžen pritvor Miroslavu Miki Aleksiću

Viši sud u Beogradu je doneo odluku o produženju pritvora Miroslavu Aleksiću.

Kako se navodi u saopštenju, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, odlučujući o predlogu za produženje pritvora Višeg javnog tužilaštva, donela rešenje kojim je M.A. produžila pritvor, koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Kao razlog za produženje se navodi i to da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičenom M.A. se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela silovanje iz člana 178 stav 3 KZ u vezi sa stavom 1 KZ i dr, podseća se u saopštenju suda.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.