Jutki određen pritvor do 30 dana

Na predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva i Kraljevu, postupajući sudija je odredio pritvor do 30 dana bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki. Pritvor je određen i njegovom bivšem pomoćniku Milošu Azdejkoviću.

Kako smo saznali, Jutkino saslušanje je obavljeno u sredu uveče u Kraljevu, i trajalo je više sati. A takođe i Azdejković je dao svoj iskaz.

Tužilac je nakon toga dao predlog da se obojici odredi pritvor do 30 dana, kako ne bi uticali na svedoke. Pored njih dvojice, još šest osoba, uglavnom opštinskih službenika u Brusu, saslušano je u utorak i oni su pušteni da se brane sa slobode.

Iako se pojavila informacija da je i Snežana Mitković navodna investitora objekta na Pančićevom vrhu privedena, iz tužilaštva su rekli da je nisu pronašli na adresi.

Ni policiji nije saopštila da li je u međuvremenu pronađena Snežana Mitković, navodna investitorka nelegalnog objekta na Kopaoniku, koja je takođe bila na spisku za hapšenje, ali se nije znalo gde je.

Iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije iz Kraljeva jedino što je zvanično saopšteno jeste da se istraga vodi zbog sumnje da su Jeličić i njegovi podređeni službenici izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili falsifikovanja dokumenata.

Iz policije su rekli da je reč o malverzacijama sa izdavanjem dozvola za privremene objekte u zaštićenim zonama Nacionalnog parka „Kopaonik“.

IZVORNova.rs / Milan Marković
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.