Predsednik Vučić primio Đorđa Joksimovića

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa Đorđem Joksimovićem, kome je troje maloletne dece oduzeto 2015. godine. Saslušao sam ga i zamolio da poštuje institucije Srbije, uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece, napisao je Vučić posle sastanka.

Predsednik Vučić je rekao da Đorđe ima tri ćerke i da se već godinama bori za roditeljstvo.

Saslušao sam ga i zamolio da poštuje institucije Srbije, uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece, napisao je posle sastanka Vučić na Instagram profilu Budućnost Srbije.

Vučić je istakao da veruje u pravdu i da je uveren da će Lara, Beba i Maja biti srećne.

Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti, naveo je Vučić, uz fotografiju sa sastanka sa Đorđem Joksimovićem.

Kisić: Verujem u odluku u interesu dece

Joksimović je posle razgovora sa predsednikom razgovarao i sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević koja je istakla da veruje da će nadležne institucije u daljem procesu doneti odluku koje su u isključivom interesu dece.

Tokom razgovora sa Joksimovićem Kisić Tepavčević je ukazala da će samohrani roditelji uvek imati podršku države, kao i institucija, a da je interes dece, njihovo zdravlje i dobrobit, prioritet svih.

Đorđe je juče ujutro iz Kragujevca krenuo peške u Beograd, u nadi da će ga primiti predsednik Srbije i pomoći mu da reši šestogodišnji problem.

Na put dug 140 kilometara krenuo je u znak protesta jer mu, ni posle šest godina borbe, deca nisu vraćena.

Decu mu je oduzeo Centar za socijalni rad zbog, kako su tada naveli, naedekvatnih uslova za život.

On je u međuvremenu ispunio sve zahteve koje su tražili od njega, ali mu deca nisu vraćena.

Kako je jutros Đorđe rekao za Tanjug, od borbe neće odustati, a nada se da će njegov problem konačno biti rešen.

Potresna priča Đorđa Joksimovića bila je inspiracija i za film „Otac“, koji je početkom godine emitovan na RTS-u.

IZVORRTS.rs / Tanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.