Osuđeni falsifikatori novca, u Pančevu štampali lažne novčanice

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je zaključilo sporazume o priznanju krivičnog dela sa četvoricom pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je falsifikovala novac.

Nakon istrage koja je pokrenuta 28. januara i sporazuma o priznanju, Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu osudilo je Rajka Borenovića na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i devet meseci i novčanu kaznu od 120.000 dinara, Predraga Simića na šest godina i 11 meseci i novčano sa 80.000, Željka Dimitrijevića na pet godina i tri meseca novčano 80.000, a Dejana Gladića na tri godine i novčano na 80.000.

Zajedničkom akcijom Tužilaštva za organizovani kriminal i policije u Pančevu je 27. januara otkrivena štamparija za izradu lažnih evra, koji su stavljani u opticaj na teritoriji Srbije.

Osuđeni su priznali da su od septembra 2020. godine do hapšenja u opticaj stavljali lažne novčanice u apoenima od 50 i 200 evra.

IZVORFoNet / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.