Dragan Marković Palma vodi 100 lekara iz Srbije u Hurgadu

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma najavio je da će 100 lekara specijalista i drugih medicinskih radnika iz zdravstvenih ustanova širom Srbije, besplatno boraviti u egipatskom letovalištu Hurgada od 11. do 17. aprila.

Navodeći da je obezbedio donatore koji će pokriti troškove putovanja, Marković je tokom posete Egiptu kazao da time izražava zahvalnost lekarima, jer su podneli „najveći teret borbe protiv epidemije koronavirusa“, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Marković je u razgovoru sa guvernerom Crvenog mora Amr Hanafijem kazao da je Srbija dobila informaciju da u Egiptu „ne postoji papir“ o priznanju Kosova i dodao da bi Beogradu „jako značilo“, ako bi Kairo objavio zvanično saopštenje da ne postoji takav dokument.

Podsetio je da Priština ubraja Egipat u zemlje koje su priznale Kosovo, kako je rekao, „samo na osnovu izjave bivšeg predsednika Morsija“.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.