Dačić: Đilas mora da odgovori na pitanja o imovini

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Ivica Dačić poručio je da političari imaju posebnu odgovornost i dužni su da budu primer, a ne da odbijaju da odgovaraju na pitanja, poput Dragana Đilasa, kada se postavi pitanje imovine stečene tokom obavljanja funkcije.

Dačić je za TV Hepi upitao kako je bilo moguće novac, o kojem danima pišu mediji, prebaciti iz Srbije u inostranstvo.

Državljani Srbije, fizička lica, ne mogu da otvore račun u inostranstvu, osim u posebnim uslovima, rekao je Dačić, a firme potpadaju pod zakon o deviznom poslovanju.

Važno je da organi koji se bave time detaljno istraže sve, jer je očigledno složena mreža puteva novca koji je izvlačen dok je bio na drzavnim i političkim funkcijama, rekao je Dačić.

On je ocenio da se Đilas ne kandiduje za počasnog člana biblioteke, već najviše državne funkcije i zato mora da odgovori na pitanja koja se postavljaju.

Ovi, dodao je Dačić, kojima je Đilas šef, predsednik, ne znaju kako da mu kažu da s njim nema budućnosti.

Kad bih bio zlurad, rekao bih nek’ ostane, rekao je Dačić.

IZVORFoNet / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.