Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog deponije uginulih životinja

Zaštitnik građana je posle saznanja iz medija da se u blizini Kovilova nalazi deponija uginulih životinja i da ni posle prijava nadležna inspekcija nije reagovala mesec dana, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Zaštitnik građana traži od nadležnog ministarstva da ga, imajući u vidu mogućnost zdravstvene i ekološke ugroženost građana i životne sredine, što pre, a najkasnije u roku od 15 dana obavesti o svim preduzetim aktivnostima u konkretnom slučaju i dostavi relevantnu dokumentaciju.

Udruženje EKO-Pančevački rit otkrilo je na oko 10 kilometara od centra Beograda divlju deponiju uginulih životinja u blizini farme svinja Vizelj. Zoran Janković iz ovog udruženja rekao je za Nova.rs da je bio na terenu zajedno sa inspektorima, zbog čega je bio šokiran i ljut kada je video obaveštenje u kom se navodi da veterinarska inspekcija nije pronašla ništa iz svoje nadležnosti.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.