VUČIĆ: Naredne dve ili tri nedelje nove količine vakcina

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija u naredne dve ili tri nedelje imati značajne količine novih vakcina i pozvao gradjane da se revakcinišu.

Imaćemo značajne količine vakcina u naredne dve ili tri nedelje. Veoma značajne, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade kojoj je prisustvovao.

On je pozvao građane koji su se već vakcinisali da pristupe i revakcinaciji kada dodje red za to i dodao da će to biti veliki izazov ne samo za zdravstveni nego i za informacioni sistem, ali da je taj sistem “najbolji u Evropi” i da će to biti obavljeno.

Vučić je rekao da svi svakodnevno rade kako bi se nabavile vakcine, kao i novi lekovi protiv korone koji su veoma skupi ali i deficitarni na tržištu.

On je izrazio nadu da će do kraja marta stići i prve vakcine iz sistema kovaks, a da će u narednih nekoliko dana biti obavljeni dogovori sa ruskom i kineskom stranom, nakon čega će Srbija imati ugovorenih 11,5 miliona vakcina.

Borićemo se da imamo vakcine i u ugovorima i stvarno. Trudićemo se da odgovornom politikom obezbedimo ne samo vakcine, nego i lekove i bolnice i da dalje ulažemo u zdravstvo. U narednom periodu moramo da oslobodimo bolnice za non kovid pacijente, jer imamo ogromnu štetu kod ljudi koji su bolesni od drugih bolesti i koji jedva čekaju da ovo prodje, rekao je on.

IZVORnova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.