Više od 1.500 inspektora na terenu, češljaju sve redom

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, Goran Stamenković, rekao je na RTS-u da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere u suzbijanju kršenja epidemioloških mera širom Srbije.

Istakao je da je u petak uveče bilo intervencija na Kopaoniku, te da praznici neće biti “izgovor” da se epidemiološke mere krše.

Sanitarni inspektori su posebno angažovani ovih dana i neće imati državni praznik, moraće da rade. Sva pravna lica koja budu kontrolisana, svi preduzetnici, moraće da se suoče sa odgovornošću i sa izuzetno rigoroznim merama koje će inspektori preduzimati na terenu, bez ikakvog izuzetka, rekao je Stamenković.

Navodno će na terenu ovih dana biti više od 1.500 ljudi, uključujući oko 1.000 komunalnih milicionara i inspektora lokalnih samouprava, govori on.

Kaže da je za tri i po meseca sprovedeno više od 270.000 nadzora, preko 1.870 izrečenih prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od oko 790 miliona dinara.

Pod lupom” će, kaže, ovih dana posebno biti ugostiteljski objekti i turistički centri.

Moja poruka svim preduzetnicima je da korona redari moraju da rade svoj posao i da korisnici usluga treba da znaju i da ih neko podseti na mere, jer kada inspektor dođe više nema upozoravanja, rekao je on.

Najrigoroznija mera koja može biti izrečena jeste zatvaranje objekta na 72 sata nakon pražnjenja.

Onaj ko pruža usluge je dužan da te usluge drži u zakonskim okvirima. Osim nošenja zaštitnih maski, korišćenja dezinfekcionih sredstava i poštovanja distance, najvažnija stvar je dozvoljeni broj korisnika, navodi Stamenković.

IZVORNova.rs / Pero Jovović
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.