Vesić osuđen na kaznu od 300.000 dinara zbog uvrede na račun Boška Obradovića

Lider Dveri Boško Obradović dobio je novu sudsku presudu protiv predstavnika vlasti.

On je na svom Tviter nalogu objavio da je Prvi osnovni sud kaznio zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, jer ga je “nazvao fašistom”.

Da li će TV Pink ovo objaviti u “Nacionalnom dnevniku“ večeras, tamo gde je i izgovorena ova sada i sudski dokazana laž? Posle “Informera“ i Vučića, sada je i Vesić sudski dokazan lažov, napisao je Obradović.

Nedavno je isti taj Prvi osnovni sud u Beogradu doneo prvostepenu presudu kojom se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavezuje da lideru Dveri plati 200.000 dinara sa zateznom kamatom, u roku od 15 dana. Kako se navodi u presudi, Vučić je u obavezi da Obradović uplati taj novac “na ime naknade nematerijalne štete u vidu pretrpljenih duševnih bolova, a zbog povrede ugleda i časti“.

Još pre dve godine počeo sam da tužim svakog predstavnika vlasti koji Dveri i mene lično nazove fašistima, i tek nedavno počele su da stižu sudske presude koje predstavljaju veliko zadovoljenje pravde za mene lično, moju porodicu i sve saborce u Srpskom pokretu Dveri. Ovo su male pravne pobede na dugom putu borbe za nezavisno pravosuđe koje se ne libi da sudi predstavnicima izvršne vlasti kada krše Ustav i zakone. Ne samo da nismo fašisti već smo, kao i čitav naš narod, osvedočeni antifašisti i ovakve negativne etikete vladajućeg režima smatramo najvećom mogućom uvredom i specijalnim ratom protiv nas sa ciljem političke diskreditacije i izopštavanja iz političke utakmice. To, međutim, nije prošlo i sada imamo i sudski dokaz da su sve to bile laži Vučića, Vesića i njihovih režimskih medija. Međutim, o ovoj presudi Nacionalni dnevnik TV Pink večeras neće javiti i na taj način oni gledaoci koji su imali priliku da čuju Vesićeve neistine o Dverima sada neće imati priliku da saznaju da je i Vesić, poput Vučića, postao sudski dokazan lažov. Puna pravda bi bila da ova vest o sudskoj kazni Gorana Vesića kao najbolja vrsta demantija bude objavljena na istom mestu na kome i prvobitna informacija. Ovako, posle dve godine od izrečenog, i pošto će svi režimski mediji ponovo prećutati ovu vest kao i kada je Vučić nedavno kažnjen od strane istog suda, medijski domet u cilju ispravljanja jedne velike laži nije veliki, ali je velika moralna satisfakcija za sve pretrpljene povrede ugleda i časti, izjavio je Obradović.