Vesić: Besplatne karte za vakcinisane, u pripremi dva velika koncerta

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Beograd na sednici Kriznog štaba tražiti da se otvore ugostiteljski objekti i tržni centri, ali u kontrolisanim uslovima uz striktno poštovanje mera i nastavak vakcinacije.

Ne postoji dilema zdravlje ili posao, moramo da nađemo način da se sačuvaju radna mesta i zdravlje ljudi. Ovo nije samo zdravstvena, nego i društvena i ekonomska kriza. Moj posao je da sačuvam radna mesta, ali razumem lekare koji se na prvoj liniji fronta bore za zdravlje stanovništva, rekao je Vesić za TV Pink.

Vesić je rekao da se grad priprema za vreme kada će turisti početi ponovo da dolaze i da se razgovaralo o tome da se izdaju sertifikati za hotele, gde se popuštuju sve mere i gde su svi zaposleni vacinisani, kao i da se za jun pripremaju dva velika koncerta naših poznatih zvezda, gde će besplatne karte moći da dobiju oni koji su vakcinisani.

Na taj način želimo da zahvalimo ljudima koji su se revakcinisali i to nije nikakva diskriminacija, istakao je Vesić.

On je rekao da su do sinoć u Beogradu vakcinisana 411.434 građanina, odnosno 29,23 odsto ukupne punoletne populacije, a revakcinisano 237.479, odnosno 18,29 odsto punoletnog stanovništva.

Očekujem da ćemo do 1. aprila sigurno preći broj od 500.000 vakcinisanih i 300.000 revakcinisanih što je zaista veliki uspeh, rekao je Vesić i dodao je veoma ponosan da je u populaciji od 65 do 74 godine vakcinisano 58,39 odsto građana.

IZVORFoNet / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.