VEĆE PLATE O TROŠKU GRAĐANA: Vlast u Čačku podržala poskupljenje vode, opozicija protiv

Za građane Čačka voda će biti skuplja za 11 odsto u odnosu na račune koje su do sada dobijali. Odluku o poskupljenju usvojili su odbornici lokalnog parlamenta.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Čačka Igora Trifunovića, voda sa sistema “Rzav“ poskupeće za 1,01 dinar po kubnom metru, što je oko devet odsto.

Ovo poskupljenje uslovilo je i povećanje cene vode prema građanima, koje iznosi 11,2 procenta. Ova nepopularna mera morala da bude doneta zbog povećanja troškova proizvodnje vode, a podsećam i da je, preporukom Vlade RS od januara 2021. godine, poskupela je i cena rada, što znači da će zaposleni u ovim javnim preduzećima imati veće plate, a to je dodatno uslovilo povećanju cene vode. Na godišnjem nivou to poskupljenje iznosi oko 300 dinara, precizirao je Trifunović.

Odbornik GG “Čačak je naš“ Dragan Bisenić ocenio je da je pomenuto poskupljenje moglo da sačeka malo bolja vremena, te da u ovom trenutku nije opravdano sa socijalnog i moralnog aspekta.

Smatram da nisu isprpljene sve mogućnosti da do ovog poskupljenja ipak ne dođe u ovom trenutku. Svi ovi parametri su ekonomski i zakonski opravdani da do poskupljenja dođe u nekom trenutku, ali je mogao da se napravi otklon od ove situacije kada i privreda i stanovništvo budu u povoljnojoj ekonomskoj situaciji. Smatram da bi bilo primerenije da do korekcije cene dođe kada se okonča pandemija, naglasio je Bisenić.

IZVORMorava info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.