RES PUBLIKA – Letnja škola demokratije u Čačku

Udruženje građana “Erudita“ proteklog vikenda je sprovelo trening „Res publika – Letnja škola demokratije“, u planinarskom domu „Kablar“ u Ovčar Banji.

Foto: Udruženje „Erudita“

Kako navode u udruženju, tokom ovog projekta mladi su imali priliku da steknu znanja o funkcionisanju političkog sistema Srbije, izbornim sistemima, međunarodnom pravu i mnogim drugim temama.

Foto: Udruženje „Erudita“

Cilj programa je da kod mladih razvijemo kritički aparat i političko-analitičke veštine kako bi bili informisani iji i aktivniji građani u lokalnoj zajednici i društvu. Učesnici projekta su takođe imali priliku da simuliraju rad Narodne skupštine, a zatim i razgovaraju sa narodnim poslanikom Dušanom Radojevićem o njegovom iskustvu rada u njoj. Ovaj projekat sproveli smo kroz konkurs „Šta nam teško“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a realizuju Mladi istraživači Srbije sa partnerskim organizacijama: Pokret Gorana Vojvodine, Tim42, CeGrad i GM optimist. Projekat su takođe podržali voda “Aquas“ i pekara “Vučković“, navodi se u saopštenju.

Foto: Udruženje „Erudita“