Ubica s Tvitera: Policajci mi dali cigaru i rekli da pevam

Suđenje Neđeljku Đuroviću, koji se tereti za brutalno ubistvo Miloša Mileusnića, studenta iz Čačka, nastavljeno je danas u Višem sudu ispitivanjem svedoka policajca Marka Kosanovića i Nebojše Pavića, koji su obezbeđivali mesto zločina.

Đurović je pokušao da ukaže na ponašanje koje su policajci, navodno, nakon hapšenja imali prema njemu, tvrdeći da su mu oni rekli da uzme nož kojim je ubistvo počinjeno.

Svedoci su ispričali da je Đurović pokazao gde je bacio nož.

Mi smo bili angažovani, jer su nas kolege zamolile da pružimo pomoć u vidu obezbeđenja. Kada smo prilazili licu mesta, tehničar je od izlaska iz auta sve vreme fotografisao prilaz mestu gde se nalazio nož. Optuženi nijednog momenta nije imao fizički kontakt sa nožem. To pre svega ne može da se dogodi zbog kontaminacije, ali i zbog bezbednosti jer niko ne bi dozvolio da lice koje je osumnjičeno ima kontakt sa takvim predmetom. Ušli smo u Ulicu Dimitirija Tucovića, iz nje smo skrenuli desno, popeli se uz jednu ulicu i tada je optuženi rukom pokazao nadole, na mesto gde je bacio nož. Tehničar je sišao i slikao nož, rekao je tokom svedočenja Kosanović.

Tada mu je optuženi Đurović postavio nekoliko pitanja:

Da li je tačno da ste mi davali dim cigarete?, rekao je Đurović, a potom nastavio da postavlja neobična pitanja:

Da li ste sa mnom u kolima proveli 15-20 minuta, da li je sneg bio 20 centimatara na mestu gde je pronađen nož i utaban, da li mi je vaš kolega rekao da moram da se slikam sa nožem. Tada sam ja čučnuo i uzeo nož kao telefon, pitao je optuženi.

Kategorički tvrdim da se to nije dogodilo, odgovorio mu je Kosanović.

Optuženi je potom rekao da je imao kontakt sa nožem, jer je morao da skloni sneg sa njega prilikom fotografisanja. Sa druge strane, policijski službenik Nebojša Pavić takođe je rekao da Đurović nije bio u kontaktu sa nožem.

On je u kancelariji policijske stanice rekao da će da pokaže gde je nož. Otišli smo na lice mesta, to mesto je iza zgrade ispred koje je izvršeno krivično delo. Pokazao je gde je nož, tehničar je slikao mesto i izuzeo nož sa tog mesta. Optuženi nijednog momenta nije imao kontakt sa nožem. Moram da kažem da pre nego što smo otišli da nađemo nož, Đurović je pokazao i mesto gde je počinjeno krivično delo, rekao je svedok Pavić.

Da li smo se sreli oko pola 1-1 noću u vašoj kancelariji, pitao je Đurović.

– Da, jesmo, ali ne znam koliko je bilo sati, odgovorio je Pavić.

Đurović je potom rekao da su mu rekli u stanici da peva.

Da li u vašoj kancelariji ima stolica za vezivanje i da li ste mi te večeri rekli: “Pevaj, mnogi su ovde pevali i što jeste i što nije.” I da li ste me ponudili cigarom, nastavio je Neđeljko sa propitivanjem.

U mojoj kancelariji ne postoji nikakva stolica za vezivanje, rekao je svedok.

Podsetimo, student Miloš Mileusnić ubijen u noći između 26. i 27. januara 2019. godine na pločniku zgrade u ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Napadač je tada mladiću prišao i iz čistog mira izbo ga nožem nasmrt.

Ubrzo nakon zločina, Đurović je dobio nadimak “ubica s Tvitera”, jer je navodno, a kako su mediji pisali, nakon hapšenja u policiji rekao da je dane i noći provodio na Tviteru da je bio nezadovoljan svojim životom.