Stefanović: Meni Vučić nikada nije nametnuo bilo koga, kadrovski izbori su moji

Izvor: N1

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je on postavio Dijanu Hrkalović za državnu sekretarku Ministarstva unutrašnjih poslova dok je bio na čelu tog ministarstva, demantujući tvrdnje da je njemu predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nametnuo“ Hrkalović.

Nekadašnji pripadnik Odeljenja MUP za tajno praćenje Milan Dumanović izjavio je za NIN da je Vučić „Dijanu Hrkalović nametnuo Nebojši Stefanoviću“, kao i da je s funkcije u policiji smenjena na zahtev američkih službi, jer su znali da pomaže „kavačkom klanu“ u kriminalnim obračunima.

Meni Vučić, dok sam obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a ni sada kada sam ministar odbrane, nije nametao bilo koga. Kada god smo razgovarali, predsednik je dozvoljavao slobodu, kao što dozvoljava svojim saradnicima. Kadrovski izbori, na koje sam imao pravo kao ministar, bili su moji. I Dijana Hrkalović i drugi državni sekretari, kazao je Stefanović za Pink.

On je naglasio da je to „besmislena tvrdnja“ i dodao da ne zna „koja je poenta“.

Stefanović je dodao da je Dumanović funkcioner pokreta „Oslobođenje“, koji predvodi Mlađan Đorđević.

Vučić: Nasmejao sam se kad sam video da piše da sam Stefanoviću nametnuo Dijanu Hrkalović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su netačni navodi u nedeljniku NIN da je nametnuo bivšu državnu sekretarku Dijanu Hrkalović sadašnjem ministru odbrane, a tada ministru policije, Nebojši Stefanoviću.

Kada sam video tu naslovnu stranu stvarno sam se nasmejao. Pitao sam se dokle ide laž i ljudska glupost, rekao je Vučić.

U odgovoru na novinarsko pitanje je ocenio da su te laži nešto s čim mora da živi jer ne podnosi tužbe.

Morate da primite sve te besmislene udarce i laži na svoja pleća i da nastavite da gurate kao da se ništa nije dogodilo, rekao je predsednik Srbije prilikom posete Institutu za virusologiju i serume Torlak u Beogradu.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.