Stamatović: Ne može mleko da bude jeftinije od vode

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, izjavio je da kroz agroindustrijski centar može da reši skoro sve probleme poljoprivrednika i da im tako pomogne u samoj organizaciji i otkupu, zaštiti od monopola.

Tokom posete poljoprivrednicima u Zaječarskom okrugu rekao je da domaćini u zaječarskim selima mogu da prodaju svoje proizvode sigurno, bezbedno i po adekvatnim cenama, jer ne može cena mleka da bude jeftinija od obične vode.

Neposredni poljoprivredni proizvođači ukazali su na teške uslove opstanka u toj privrednoj grani, navodeći da se cena otkupa mleka nije menjala od 2004. godine, a da je u međuvremenu sve višestruko poskupelo. Da bi domaćinima ostala barem minimalna dobit, otkupna cena mleka bi morala da bude najmanje 40 dinara po litri a država bi uz to morala da poveća premiju stočarima sa sedam na deset dinara, rekao je Stamatović

Stamatović je dodao da veliki problem zaječarskim ali i svim ostalim poljoprivrednicima u Srbiji predstavlja činjenica da je cena goriva do skoro bila 130 i nešto a sada je 150 dinara, a da je džak đubriva, potrebnog za prolećnu setvu, poskupeo sa hiljadu na 1.250 do 1.300 dinara.

IZVORSlavica Panić / Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.