Srbija će Crnoj Gori donirati vakcinu Sputnjik Ve, Brnabić večeras kreće za Podgoricu

Srbija će donirati rusku vakcinu Spunjik Ve Crnoj Gori, rekla je danas premijerka Ana Brnabić, precizirajući da će tim povodom krenuti za Crnu Goru u 18.00 časova.

Brnabić je to rekla novinarima nakon obilaska Naučno-tehnološkog parka Beograd zajedno sa predsednikom fondacije Skolkovo Arkadijem Dvorkovičem.

Sputnjik Ve je najbliža za registraciju u Crnoj Gori, a mi smo gledali da budemo pragmatični, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara zbog čega se susedima donira Sputnjik Ve i Fajzer vakcina kojih inače ima najmanje u Srbiji.

Brnabić je ocenila da na donaciju ne gleda kao na političko već zdravstveno pitanje i poručila da je lako biti solidaran u laka vremena.

Ponosna sam što je Srbija dovoljno solidarna. Mi u ovom trenutku imamo dovoljno vakcina da vakcinišemo nekih 850.000 ljudi, s tim što nam dodatne vakcine stižu u narednih nekoliko dana, rekla je Brnabić.

IZVORRTV
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.