Sektor za vanredne situacije pomogao ugroženima na Goliji

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vatrogasno-spasilačkih jedinica Čačak i Ivanjica, u saradnji sa lokalnom samoupravom, danas su ugroženom stanovništvu u zavejanim mestima na Goliji dostavljali hranu i lekove.

Uz pomoć kvadova sa gusenicama i motornih sanki, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica obišli su stanovnike Devića i Srednje reke na Goliji.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, koji je zajedno sa vatrogascima obišao neka domaćinstva u zavejanim selima, istakao je da građani treba da znaju da je Sektor za vanredne situacije 24 sata dnevno na raspolaganju građanima, da su vatrogasci tu da im pomognu i učine sve kako bi elementarne nepogode prošle sa minimalnom imovinskom štetom i bez ljudskih žrtava.

Foto: MUP Srbije

Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, ja sam na Goliji da bih ispratio intervenciju pripadnika Sektora za vanredne situacije, koji su danas čitav dan na terenu pružali pomoć ugroženom stanovništvu, rekao je Čaušić.

U domaćinstvima zavejanim snežnim nanosima, kao je objasnio, uglavnom žive stariji ljudi lošeg zdravstvenog stanja, kojima je potrebna pomoć i do kojih je moguće stići uz pomoć kvadova sa gusenicama i motornih sanki.

Čaušić je podsetio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova početkom godine nabavilo deset takvih vozila, koja su izuzetno značajna u ovakvim situacijama, kao i pri prevozu medicinskog osoblja do bolesnih u nepristupačnim mestima.

Foto: MUP Srbije

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović istakao je da je opština Ivanjica tokom prošle godine imala više vanrednih situacija usled elementarnih nepogoda, tokom kojih je pomoć države bila vrlo značajna. On se zahvalio Vladi Republike Srbije, ministru Vulinu i Sektoru za vanredne situacije na pruženoj pomoći.

Prema njegovim rečima, situacija u zavejanim selima na Goliji je izuzetno teška i lokalna samouprava čini sve da se organizuje i pomogne stanovništvu.

Foto: MUP Srbije

Zbog posledica obilnih padavina vanredna situacija je na snazi na teritoriji jedanaest lokalnih samouprava, delu teritorije grada Vranja i u deset opština: Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Beloj Palanci, Babušnici, Crnoj travi i delovima teritorija opština Knjaževac, Bosilegrad, Ivanjica, Surdulica i Trgovište.

IZVORNova.rs / Milica Čule
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.