Proizvodnja vakcine Sputnjik V u Srbiji do kraja godine

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je realno očekivati da do kraja godine počne proizvodnja vakcine kompanije „Sputnjik V” u Srbiji.

Proizvodnja vakcine bi se sprovodila u dve faze – punjenje i pakovanje vakcine, kazao je Đerlek danas za televiziju Prva i dodao da bi za početak smeša dolazila iz Rusije, a u Srbiji bi se pakovala.

Đerlek je napomenuo da Srbija već ima mašinu za pakovanje, koju je Ministarstvo zdravlja kupilo 2016. godine i da treba nabaviti samo mašinu za ambalažu, što su bočice i ampule.

Na svetskom tržištu je jako teško dobiti vakcinu, tako da je investicija u vakcine najznačajnija investicija u 2021. godini, ocenio je Đerlek, prenosi Beta.

IZVORPolitika
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.