Ponovo kiša, pljuskovi i grmljavina – na snazi narandžasti i žuti meteo-alarm

Foto: Pixabay/crispy-fotografie

U Srbiji pretežno oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura od 16 do 20, a najviša od 24 do 28 stepeni. Na snazi narandžasti i žuti meteo-alarm.

Danas u Srbiji pretežno oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Više padavina se očekuje u prvom delu dana.

Od podneva na severu, a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti.

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni.

Najniža temperatura od 16 do 20, a najviša od 24 do 28 stepeni.

U Beogradu tokom jutra i pre podne kiša i pljuskovi, od sredine dana suvo. Temperatura oko 26 stepeni.

U Bačkoj, Banatu, Sremu i zapadnoj Srbiji je na snazi narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

U ostalim delovima Srbije na snazi je žuti meteo-alarm. To znači da vreme može biti (potencijalno) opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Od srede će ponovo sijati sunce, a krajem nedelje biće i toplije.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.