Pacijent lomio stakla na bolnici, vikao na sestre

U čačanskoj bolnici u subotu se dogodio ozbiljan incident kada je jedan nezadovoljni pacijent vikao na sestre, polupao i razbio staklo u ulaznom holu te ustanove, prenosi portal Moravainfo.

Prema navodima tog portala, pacijent se javio na pregled na odeljenje hirurgije, a kada mu je rečeno da mora da ispoštuje proceduru i najpre se javi u urgentnu jedinicu, on je počeo da viče na prisutne medicinske sestre, da im preti i da ih psuje. Nakon toga otišao je do info pulta, razlupao ga, a potom i razbio staklo u toj prostoriji.

Nasilnik je potom otišao sa lica mesta, a zaposleni u bolnici pozvali su policiju.

Hirurg Opšte bolnice u Čačku i pomoćnik direktora te ustanove dr Dejan Dabić kaže da je to bilo veoma neprijatno i stresno iskustvo za sve medicinske radnike koji su se u tom trenutku našli na meti verbalnih napada ovog građanina. Ističe da ovo nije izolovan slučaj i da su incidenti ove vrste sve učestaliji.

Molim naše sugrađane i pacijente da imaju razumevanje. Niko nije otišao nepregledan ili da mu nije pružena odgovarajuća zdravstvena zaštita. Sigurno da ima propusta i sa naše strane. Svi smo na ivici živaca i zato molim sugrađane i pacijente da imaju malo strpljenja. Bio sam prisutan u bolnici u tom trenutku i zaista je bilo mučno i nije bilo prijatno, pokvari vam dan. Te žene koje su direktno bile izložene tom maltretiranju morale su da odu kući jer nisu bile sposobne da više obavljaju svoj posao, kaže dr Dejan Dabić za Moravainfo.

IZVORNova.rs/Moravainfo
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.