Obezbeđeno 5.000 vakcina protiv gripa za osuđenike

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila je 5.000 vakcina protiv sezonskog gripa za zaposlene i osuđenike u svim kazneno-popravnim ustanovama, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

Kako je saopšteno, Uprava je obezbedila vakcine kako bi se na vreme sprečila pojava bolesti i zdravstvenih komplikacija koje može da izazove grip.

Uprava je obezbedila i 12.000 antigenskih testova za korona virus zbog svakodnevnog prijema novih osuđenika koji mogu da unesu tu infekciju.

Od 10.513 osuđenika, korona virus trenutno je potvrđen kod jedan odsto osudjenika i većina njih ima blage simptome.

U zavodima se dnevno testira i do 400 osudjenika i u proteklih deset dana nije bilo novih slučajeva infekcije, navedeno je.

IZVORBeta / Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.