Ninoslav Jovanović osuđen na doživotni zatvor

Ninoslav Jovanović, u javnosti poznat kao Malčanski berberin, osuđen je u Višem sudu u Nišu na doživotni zatvor, tačno godinu dana od hapšenja.

Ninoslav Jovanović je osuđen na 11 godina zatvora za otmicu, a na doživotni zatvor zbog zlostavljanja deteta.

Biće mu produžen pritvor do prebacivanja u zatvor u kojem će izdržavati kaznu.

Nakon izricanja presude, majka žrtve je izjavila da je srećna zbog odluke suda i da se nadala takvoj kazni, ali i da je strahovala.

To je prva presuda na doživotni zatvor, koja je propisana Tijaninim zakonom, koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine.

Ninoslav Jovanović, višestruki povratnik koji je u zatvoru do sada proveo više od 20 godina, optužen je da je oteo dvanaestogodišnju devojčicu 20. decembra prošle godine i zlostavljao je narednih 10 dana.

Devojčica je pronađena krajem decembra, a on se skrivao u svom rodnom selu Malča do 5. januara.

Suđenje je sve vreme bilo zatvoreno za javnost.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.