Na kovid odeljenjima u Čačku prvi put posle tri meseca nema umrlih

Na svim kovid odeljenjima u Opštoj bolnici u Čačku hospitalizovano je 100 pacijenata, od kojih je osam u teškom stanju, saopštio je danas gradski Radni tim za praćenje koronavirusa.

Nijedan pacijent nije na respiratoru, a posle oko tri meseca na kovid odeljenjima čačanske bolnice nema preminulih pacijenata.

Prema nezvaničnim podacima, od polovine oktobra preminulo je 175 Čačana koji su se lečili na kovid odeljenjima bolnica.

Prema podacima Radnog tima, za poslednja 24 časa u prijemnoj ambulanti čačanske bolnice pregledano je 84 osoba sa simptomima korona virusa, od kojih je pet zadržano na bolničkom lečenju.

Dva pacijenta su otpuštena sa kovid odeljenja čačanske bolnice na kućno lečenje.

Od 211 tesitranih u Moravičkom okrugu, koga čine Čačak, Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica, korona virusom zaraženo je 36 osoba. U Čačku je 14 novozaraženih, u Lučanima osam, u Gornjem Milanovcu 10 i u Ivanjici četiri osobe.

Radni tim navodi da je u Čačku za dva dana 840 ljudi vakcinisano protiv koronavirusa.

Pored jednog punkta za vankcinisanje, od danas je u Čačku počeo da radi još jedan, a od ponedeljeka će raditi još četiri punkta za vankcinisanje u gradu i okolini.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.