GRAĐANI ČAČKA SPREČILI EKOCID: Gradsko zelenilo nastavlja seču drveća

Iako se nalazi u vrhu liste najzagađenijih gradova u Srbiji, u Čačku se nastavlja sa uništvanjem zelenih površina. Juče su građani zaustavili seču drveća do Spomen parka, omiljenog izletišta Čačana koji je projektovao čuveni arhitekta Bogdan Bogdanović.

Televizija Nova S i OzonPress bili su ovoga jutra uživo sa građanima koji su za sada spasili stoletnu šumu.

Sa druge strane direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Dragan Nikolić kaže da problem definitivno postoji, ali se mora rešavati, jer su kapaciteti gradskog groblja na izmaku, najkasnije do 2022. godine.

Ovde se radi o zemljištu koje pripada gradu površine tri hektara, a Planom Generane regulacije je predviđeno proširenje. U narednom periodu će biti urađen Urbanistički projekat, a mi sada pripremamo teren za te namene. Takođe, imamo snimke da su građani pred zimu nelegalno sekli drva iz Krasojevića zabrana. Na gradu je da se opredeli šta i kako će se raditi, ali moram da istaknem da žitelji ovog kraja neće imati problem ni sa klizištima, kako su rekli, a ni pogled na groblje, rekao je on za Nova.rs.

Pogledajte izjavu građana koji su zaustavili seču drveća.

IZVOREpicentarPress / OzonPress
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.