Goranu Papiću određen pritvor do 30 dana

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu danas je saslušao bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića, nakon čega mu je odredio pritvor do 30 dana.

Pritvor do 30 dana dobio je zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, Papić i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu.

Papiću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela trgovina uticajem iz člana 366 Krivičnog zakonika.

Podsećamo, bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić uhapšen je juče odmah posle saslušanja u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a.

IZVORFoNet / Danas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.