Češka zabranila strancima ulazak u zemlju

Češka je odlučila da zabrani ulazak u zemlju strancima koji ne dolaze iz neophodnih razloga, sa ciljem da obuzda pandemiju koronavirusa.

Ministarstvo spoljnih poslova Češke navelo je da zabrana stupa na snagu 30. januara i da se odnosi na sve države. Zabrana se ne odnosi na one koji rade ili studiraju u Češkoj.

Ulazak u Češku je dozvoljen i onima koji idu u posetu rođacima ili dolaze radi zdravstvene nege ili prisustva svadbama i sahranama. Zabrana ulaska je deo niza strogih mera kojima se pooštravaju postojeće.

Otkako je Češka 6. januara prijavila rekordan broj od 18.000 novozaraženih, broj novih infekcija u jednom danu postepeno je opadao.

Taj pad međutim nije bio dovoljan, a broj novozaraženih je ove nedelje ponovo počeo da raste.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.