ČAČANI NAPUNILI BAŠTE KAFIĆA: Gosti i vlasnici jedva dočekali nove mere (FOTO)

Nakon skoro dvadeset dana pauze ugostitelji u gradu na Moravi otvorili su bašte svojih kafića, a može se reći da su Čačani to jedva dočekali jer je teško bilo pronaći slobodno mesto.

Može se reći i da je vreme i gostima i vlasnicima išlo na ruku, jer umesto kiše i oblaka u Čačku je grejalo sunce, pa nije bilo prepreka za uživanje u degustiranju prolećne kafe.

Foto: RINA

Jedva smo dočekali ovo otvaranje. Prosto smo navikli sa prijateljima da se viđamo na kafi u gradu i svih ovih dana nam je bilo veoma neobično. Pritom, ni sama nisam sigurna koliko su ove mere bile i potrebne, jer ima mnogo većih izvora zaraze od kafića. Ali, nećemo da ulazimo u to, lep je dan kao stvoren za kaficu na otvorenom, rekla je Nataša Krunić iz Čačka.

Vest da će konačno moći da rade, pa čak i smanjenim kapacitetom, obradovala je pre svegalj i vlasnike lokale koji su u Čačku održavali čak i proteste želeći da iskažu svoje nezadovoljstvo.

Foto: RINA

Nadamo se lepom vremenu, jer mogu da rade samo bašte. Narednih dana najavili su zahlađenje, ali očekujemo das bude kratkog daha. Situacija je jako teška, a dodatno otežava ako uopšte ne radite. Računi i dugovi se gomilaju, a primanja nema. Na ovaj način ćemo bar deo moći da nadomestimo, rekao je Rade Prtenjak ugostitelj iz Čačka.

Foto: RINA

U baštama svih ugostiteljskih objekata strogo se poštuju sve propsiane epdemisjke mere, ali i pored toga Komunalna policija vrši redovan nadzor.

IZVORRINA.rs / Mediaportal.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.