Brnabić: Ovčarsko-kablarska klisura projekat od nacionalne važnosti

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je revitalizacija Ovčarsko-kablarske klisure „projekat od nacionalne važnosti čije će se investiranje odvijati paralelno sa završetkom autoputa Čačak – Požega“, saopšteno je iz kabineta predsednice vlade.

Brnabić je nakon sastanka Međuresorne radne grupe za razvoj Ovčarsko-kablarske klisure izjavila da je to „od izuzetnog značaja, jer će se na taj način protok saobraćaja izmestiti iz same klisure i omogućiti zaštita prirodnog dobra prve kategorije“.

Predviđeno je i proširivanje same zaštićene zone klisure kao jedinstvene morfološke celine, ali i važnog kulturnog, istorijskog i duhovnog nasleđa Srbije. Ideja je da ovo područje do završetka dela auto puta Preljina – Požega postane prirodna oaza i značajno turističko područje, što će u privrednom i turističkom smislu biti prekretnica, ne samo za grad Čačak, već čitav ovaj deo Zapadne Srbije, kazala je Brnabić.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.