Bespovratna novčana pomoć samostalnim umetnicima za period od dva meseca

Izvor: N1

Vlada Republike Srbije dala je saglasnost da se osobama koje samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi, utvrđenu od strane reprezentativnog udruženja u kulturi, isplati bespovratna novčana pomoć radi ublažavanja posledica nastalih usled pandemije, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Ministarstvo kulture i informisanja dodaje da će dodeliti bespovratnu novčanu pomoć, jednokratno za period od dva meseca.

Kultura je najznačajniji element našeg nacionalnog i državnog identiteta i kao takva nema manji značaj od ostalih privrednih grana, naprotiv, njen uticaj na sveukupni ekonomski, društveni i privredni razvoj je nemerljiv. Uzimajući u obzir da su građani koji samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi najranjivija kategorija u uslovima pandemije kovida-19, sagledano je da je neophodno da se merama Vlade obuhvati i spasavanje delatnosti kulture, stoga će Ministarstvo kulture i informisanja dodeliti pomoć u iznosu višem od 230 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.