Žučna rasprava u Skupštini: Vučić istakao da neće priznati Kosovo

Na današnjoj posebnoj sednici Skupštine Srbije posećenoj Kosovu i Metohiji incidentu koji se dogodio prethodila je žučna rasprava poslanika.

Vučićev odgovor Jovanoviću i Obradoviću: Kada vam ponestane argumenta, onda biste nekoga tukli

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić kazao je danas u Skupštini da je opozicija iznenađena time što je rekao da neće dozvoliti da tzv. Kosovo uđe u UN i istakao da, kada im ponestaje argumenata, onda bi da nekoga tuku.

„Razlika između nas i njih je što je nama Srbija svetinja, a njima Poslovnik. Mi smo pokazali da smo spremni i da čujemo i saslušamo sve, a oni nisu u stanju da čuju ništa. Kada god misle da će nekog da zaplaše, oni moraju da pogledaju sebe u lice. Srećom, takve kukavice Srbiju ne vode i nikada je neće voditi”, istakao je Vučić

„Nemojte uvek da verujete predsedniku Republike. Ne kažem da je tako ili nije tako, znate predsednik Republike je rekao da će KM tablice ostati, koje nestaju iz dana u dan. Predsednik Republike je rekao da neće ići u Tiranu, pa je posle dva dana promenio mišljenje. Predsednik Republike je rekao da ga ne zanima predsednička kandidatura, pa se kandidovao“, rekao je Jovanović.

Dodao je i da je 18 hiljada puta Vučić rekao da će podneti ostavku na mesto predsednika stranke, pa je još uvek tu.

Predsednik kaže da mu je drago da svaki put kada Miloš Jovanović počne o sebi da govori „izgubi živce i počne da mlati rukama“.

„Pogledajte nivo stepena manipulacije i laži. Pita da li je oko državljanstva politika i to što im zameramo. Pa to ste vi pokrenuli danas lažima o Ani Brnabić. Vama reč niko nije rekao dok niste lagali o Ani Brnabić. Ispostavilo se da ste lagali o Ani Brnabić da ima dvojno državljanstvo, a vi imate dvojno državljanstvo. Sad je strašno što je to neko vama u odgovoru rekao? Vi ste to rekli i sad to prebacujete nama. Istina vas nikada nije zanimala. Vikom i skakanjem nećete ništa da postignete“ – kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da je o KM tablicama sporazum iz 2011. godine, a sada se „na mišićima“ drži da Srbima ostanu KM tablice i dodao da je DSS imao najgore rezultate u prošlosti i podsetio da se za vreme vlasti Jovanovićeve partije dogodilo puštanje albanskih terorista 2004. godine.

Vučić: Lutovac smatra da je poslovnik važniji od Kosova i Metohije

Predsednik je rekao da Zoran Lutovac iz DS Kosovu i Metohiji nije posvetio ni 30 sekundi i da Lutovac smatra da je poslovnik važniji od Kosova i Metohije.

„Moja najteža kvalifikacija je bila kad ste ljude linčovali je bila da ste „divljaci“ – kazao je predsednik.

 

On kaže da je uvek vodio računa da na nacionalno jedinstvo ne zove one koji su uništili Srbiju.

„Lepo živite, nemate nikakav problem. Odete u skupštinu jednom mesečno. Pričate šta vam padne na pamet, a zemlju ste razorili. Uništili ste zajednicu Srbije i Crne Gore, ćutali na pogrom Srba sa Kosova i Metohije, na proglašenje nezavisnosti…“ – rekao je Vučić.

On kaže da su nam 2000. godine govorili da su Kosovo i Metohija demokratsko pitanje.

Lutovac je podsetio da je Vučić tokom izlaganja u parlamentu rekao da je tačno „90 odsto onoga“ što je o tom planu izašlo u javnost, ali i ocenio da je problem u tome što „nije govorio o onih 10 odsto o kojima nisu pisale novine“.

„Danas smo videli vrlo konfuzan nastup u kom se Vučić osvrnuo na nemačko-francuski predlog. Nismo čuli ništa više od onoga što smo mogli neformalno da saznamo iz novina“, rekao je predsednik DS.

Palma: JS će podržati izveštaj

Lider JS Dragan Marković Palma rekao je da će ta partija podržati izveštaj o Kosovu i Metohiji.

On je podsetio na rušenje nadgrobnih spomenika Srba na Kosovu i Metohiji i otimačini srpske imovine od strane Albanaca.

Predsednik je rekao da postoji ideja da lažna država Kosovo bude primljena u NATO.

„Nažalost, takva opasnost postoji“ – rekao je Vučić.

Predsednik kaže da nam je potrebna odgovorna politika i da idemo u pregovore i razgovore.

„Moramo da se borimo da u Evropi razumeju da nismo mi ti koji hoće da izazovu sukobe“ – kazao je Vučić.

Zelenović traži sankcije Rusiji

Nebojša Zelenović, šef poslaničke grupe Zajedno-Moramo, poručio je tokom parlamentarne rasprave da nisu dobili predsednikov poziv na konsultacije o francusko-nemačkom predlogu .Ponovio je da Zajedno – Moramo poštuje sve institucije.

Prema njegovim rečima sva ključna pitanja u regionu treba rešavati istovremeno i zato se, kako je rekao, zalaže za održavanje jedne međunarodne konferencije o ovom regionu. Naveo je i da se zalaže da bude formirana ekonomska zajednica Zapadnog Balkana uz usklađivanje politike ka EU. Podsetio je da nikada u istoriji bez dogovora sa zapadom nismo uspevali da rešimo probleme.

Na današnjoj Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Nebojša Zelenović izvlačio iz konteksta njegove reči.

„Voleo bih da možemo i dalje da se sklonimo pod kamen. Neko vreme smo uspevali, ali nismo uspeli i zbog onih iz Srbije koji su nas otkrivali“ – poručio je Vučić.

Predsednik je rekao da je potrebno da imamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom, te podsetio na činjenicu da je Narodna skupština izglasala odluku da Srbija bude vojno neutralna država.

„Ne mislim da je naš interes da uđemo u NATO, ne samo zbog onoga što se desilo 1999. godine“ – kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da misli da je dodatno opterećenje za nas da se rešavaju pitanja BiH i Kosova i Metohije zajedno. sednici Skupštine Srbije posećenoj Kosovu i Metohiji neposredno pre incidenta koji se dogodilo.

IZVORGZS
Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.