Zoran Đorđević novi direktor “Pošta Srbije”

Mira Petrović, direktorka „Pošta Srbije“, smenjena je na današnjoj sednici Vlade sa te pozicije, a na njeno mesto je imenovan Zoran Đorđević, bivši ministar rada, kao što je portal Nova.rs i najavio minulog vikenda.

Ovu informaciju objavio je portal Blic, na osnovu informacija iz Vlade Srbije. Petrović je, inače, smenjena jer je ispunila uslove za penziju. Đorđević je bio ministar u dva mandata. Prvo je postavljen za ministra odbrane, da bi u sledećoj turi zamenio mesta sa Aleksandrom Vulinom i došao na čelo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je KRIK pisao, pre nego što je postao ministar, Đorđević je osnovao nekoliko firmi. Direktor je misteriozne ofšor kompanije koja je sklopila vredan posao sa državnim “Telekomom”. Radio je i kao finansijski direktor u kompaniji “ComTrade”. Za državnog sekretara imenovao ga je tadašnji ministar odbrane Aleksandar Vučić 2012. godine. Tu je ostao i u vreme Vučićevog naslednika Bratislava Gašića.

Nakon što je Gašić smenjen zbog seksističke izjave upućene novinarki televizije “B92”, Đorđević postaje ministar. Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Imovina mu je u Malom Mokrom Lugu u Beogradu, gde se nalaze dve kuće i zemljište, a tamo je registrovao i firme.

Pred sam kraj drugog ministarskog mandata Đorđevićevo ime dovodilo se u vezu sa aferom Aseko, firmom koju je u to vreme vodio brat premijerke Ane Brnabić, a koja je sklopila niz milionskih ugovora sa državnim preduzećima.

IZVORNova.rs / Jelena Jelovac
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.