ZIMSKA ČAROLIJA NA MORAVI

Čačak – Ako ste se ove nedeljne večeri prošetali gradskom plažom u Čačku,  mogli ste imati osećaj novogodišnje atmosfere evropske metropole. Zelena oaza Grada dobila je sasvim novo ruho. Otvaranjem manifestacije „Zimska čarolija na Moravi“, na gradskoj plaži predviđen je bogat i sdržajan muzički program, zatim humanitarni bazar, uz  veliku novogodišnju jelku želja i brojna druga iznenađenja. Ono što posebno privlači pažnju i mlađih i starijih Čačana jeste dekorativna rasveta, ukrasi, novogodišnji vozić koji će biti postavljen i tokom trajanja festivala.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

„Danas su građani Čačka, a pre svega, najmlađi dobili novu manifestaciju „Zimska čarolija na Moravi.“ Od ove godine grad Čačak i SC „Mladost“ pružaju zanimljive sadržaje. U narednih 35 dana štandovi sa domaćim proizvodima će biti postavljeni svakog vikenda, koje mogu pazariti i naši sugrađani i turisti. Ono što je najintersantnije na desnoj obali Zapadne Morave jeste zanimljiv program, Ulica otvorenog srca, dosta humanitarnih akcija, koncerata, pozorišnih predstava za decu, i upravo smo se na njih i najviše fokusirali, otuda i vozić želja, Deda mraz koji su samo od nekih ukrasnih simbola zimske čarolije. Svake godine ćemo se truditi da nadogradimo i upotpunimo ovu manifestaciju, da bi bila sve bolja i kvalitetnija. Najviše ćemo se fokusirati na sadržaje namenjene mladima“, rekao je na otvaranju festivala, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Centralni sadržaj Zimske čarolije na Moravi svakako je klizalište, koje je po prvi put ove godine, postavljeno u novom ambijentu gradske plaže.

Miloš Stevanić i Matija Bratuljević

„Angažovanjem grada Čačka, SC „Mladost“ i ugostitelja, ove godine smo krenuli sa manifestacijom „Zimska čarolija“ i korišćenje novog klizališta za sve posetioce je besplatno. Drago mi je da su se Čačani u ovolikom broju odazvali na poziv za otvaranje ove manifestacije, koja će trajati do kraja januara. Moram napomenuti da ćemo formirati klizalište i na rukometnom terenu kao i prethodnih godina, a sve na zadovoljstvo naših sugrađana da formiramo klizalište jer su navikli na led, tako da će biti za svakog po nešto“, naveo je direktor SC „Mladost“ Matija Bratuljević.

Postavljeni štandovi svakako su privukli pažnju posetilaca. Milica Savičić, jedna od naših poznatih pletilja, izložila je svoje rukotvorine.

„Ovo je sve  mojih ruku delo, tako da je lepo što možemo da pokažemo naše radove: vunene džempere, čarape, rukavice, šalove, kape. A cene standardne, nismo ih dizali“, kaže kroz osmeh Milica. Na istom štandu Zorica Simović, izložila je ukrasne boce.

Milica Savičić i Zorica Simović

„Kao bivši radnik Telekoma, ove boce radim već 15 godina. Oslikavam ih kontur pastama, radi se uglavnom na staklu, dekupaž tehnikom i to su uglavnom boce žestokih pića, ukrašene ikonama i drugim simbolima. Veoma lepe za poklon ili kućnu trpezu, sada u sezoni slava“, priča nam Zorica o svom hobiju koji je pretočila u posao.

U sklopu ove manifestacije otvoreno je i novo dečije igralište između atletske staze i teniskih terena.

„Drago mi je da danas, na radost najmlađih otvaramo i ovo igralište na 200 kvadratnih metara antitraumatske podloge sa svim pratećim sadržajem i rekvizitima. Pored dece, lepo je videti i njihove roditelje, bake i deke koji zajedno uživaju sa svojim potomcima. Za ovo igralište na otvorenom grad Čačak je izdvojio oko tri i po miliona dinara, nastavljamo i dalje u narednoj godini. Imamo u planu da četiri velika igrališta otvorimo u centralnoj gradskoj zoni i negde oko osam igrališta na seoskom području. Mislim da osmesi mališana sve govore, njihovo zadovoljstvo i sreća su nemerljivi, a želimo da upotpunimo njihovu radost detinjstvo“, poručio je prvi čovek Grada.

A mi vam na kraju ove priče možemo samo uputiti poziv u bajkoviti deo grada Čačka, gde snovi postaju stvarnost, gde dečiji osmeh najlepše sija i gde Novogodišnja noć ima bezbroj zvezdica. Konačno je i Čačak dobio blistavi sjaj Ulice otvorenog srca. I Čačani su svojim prisustvom u velikom broju, na otvaranju Zimske čarolije, rekli veliko hvala.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotograf: Duško Radišić Lejča

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.