ZEČEVIĆ: ZA SADA NEMA OPASNOSTI OD POPLAVA

Čačak – Na 13. redovnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, bilo je reči i o stanju vodostaja na vodoma prvog i drugog reda i za sada nema nikakvih opasnosti od poplava.

„Što se tiče voda prvog reda, mi smo u stalnoj komunikaciji sa „Srbijavodama“, gde se vrše i merenja nivoa vodostaja, ne samo na Zapadnoj Moravi, već i na Kamenici i Dičini i Čemernici. Moramo uzeti u obzir da su pojedine reke i bujične, kao što je na primer Kamenica, koja je za veoma kratak period nabujala i napravila velika oštećenja ne samo na putnoj infrastrukturi, već i na stambenim objektima, kao i na vikendicama i pomoćnim objektima. Mi stalno  pratimo situaciju, za sada je stabilna, čak i u blagom opadanju na pojedinim deonicama. Videćemo stanje na tokovima drugog reda, to su pretežno bujični tokovi. Grad Čačak je puno uradio na vodotokovima drugog reda. Moram izraziti veliku zahvalnost Koridorima Srbije, jer smo imali jednu intervenciju u subotu noć, sa kanalom  Bukovac koji ide od MZ Mrčajevci do MZ Katrga i uliva se u reku Zapadnu Moravu. Jedan deo tog kanala protiče ispod Moravskog koridora, zajedno sa meštanima do jedan sat iza ponoći otvarana je ta deonica ispod Moravskog koridora, kako bi nesmetano protekla ta voda. Inače, često se dešava da taj kanal plavi meštane MZ Katrga , kao i Bresnička reka. Inače, MZ Katrga je u jako nezgodnoj situaciji, to je naša najniža kota, gde se dosta vode sabira sa planina i iz pravca Kraljeva. To je jedan od najugroženijih delova grada Čačka, što se tiče poplava„, obrazložio je Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije.

Tekst i fotografije: Svetlana Vučković

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.