ZAVRŠAVA SE ASFALTIRANJE GLAVNE SAOBRAĆAJNICE U ŽAOČANIMA

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa saradnicima, u sredu 9. avgusta 2023. godine, posetio Mesnu zajednicu Žaočani, gde je u toku asfaltiranje deonice glavne saobraćajnice, u dižini od 2.500 metara, koja prolazi kroz centar sela. Na molbu predstavnika MZ Žaočani, a na zahtev Grada Čačka, ovu investiviju u vrednosti od nešto manje od 31 milion dinara, finansirla je Vlade Republike Srbije, preko Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

„Ovo je veoma značajna saobraćajnica za 150 ljudi koji ovde žive, a danas treći dan asfaltiranja, ona se završava i rekonstruiše nakon 43 godine. Ona spaja dva dela ove mesne zajednice, a i njom se najbrže dolazi do crkve, kao i uključenja do puta za Premeću. Plan nam je da u narednom periodu uradimo još jedan krak od 800 metara i time potpuno završimo ovaj deo putne infrastrukture“ – rekao je gradonačelnik Todorović. On je jutros potpisao ugovor o projektovanju vodozahvata Bulije u vrednosti od šest i po miliona dinara.

„Projekat će izvoditi Saobraćajni institut CIP, a planirano je da ovaj vodozahvat obuhvati oko 300 domaćinstava i da se pijaćom vodom snabde meštane Žaočana, Petnice i Kačulica“ – rekao je Todorović.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.